3 redenen om kindermerkkleding te bestellen

3 redenen om kindermerkkleding te bestellen

26 februari 2021 0 Door Redactie

Op het gebied van kinderkleding is er tegenwoordig enorm veel te vinden. Er zijn ontzettend veel fysieke winkels, webshops en mensen die handgemaakte items verkopen online. Het aanbod is zelfs zó groot, dat sommige mensen het nog lastig vinden om de juiste keuze te maken. Want waar kies je voor? Ga je voor enkele goedkope items uit een confectiewinkel? Handgemaakte kleding? Of geef je toch de voorkeur aan één van de bekende kindermerken van dit moment? Kortom: is kindermerkkleding bestellen écht de moeite waard? Wij geven je 3 redenen waarom dit in veel gevallen zeker de juiste beslissing is. 

  1. Kwaliteit boven kwantiteit 


Het is belangrijk om jezelf een aantal dingen af te vragen: wil je vooral dat de kledingkast van je kindje bomvol hangt? Of kies je voor kwaliteit boven kwantiteit? Goedkope kledingstukken zijn immers snel gekocht. Soms heb je al voor enkele euro’s een leuk setje. Het nadeel is echter wel dat je vaak niet weet hoe deze geproduceerd is. Soms komt er zelfs kinderarbeid aan te pas en ook de kwaliteit laat vaak te wensen over. Wanneer je kinderen de meeste kledingstukken slechts maar één of twee keer dragen, dan zal je op de lange termijn nog duur uit zijn om de gaderobe op orde te krijgen. 

De meeste ouders kiezen er daarom tegenwoordig voor om de kledingkast van hun kinderen te minimaliseren. Houd ongeveer 7 setjes per kind aan. Dan hoef je niet iedere dag te wassen en is er genoeg in huis om te variëren. Bovendien hou je zo ook meer geld over om te investeren in wat duurdere en kwalitatievere kleding. Hierdoor weet je zeker dat je er minstens één seizoen en soms langer mee kunt doen. 

  1. Zo duur maken als je zelf wilt 

Misschien wel het grootste voordeel van kindermerkkleding is dat je het zo duur kunt maken als je zelf wilt. Natuurlijk kun je direct alle nieuwe merkjes baby kleding kopen bij uitkomst, maar je kunt ook wachten op de sale. Vaak zie je bij het uitkomen van de nieuwe gaderobe dat de oudere collecties direct tegen zeer scherpe prijzen worden verkocht. Als het jou niets uitmaakt vanuit welk seizoen de kleding afkomstig is, dan is dit een goede manier om de gaderobe van je kind voor een relatief lage prijs aan te vullen. 

Nieuwe winter- of zomerkleding nodig, maar ligt er nog wel iets in de kasten van je kind? Dan loont het zeker om tot begin juni of eind oktober te wachten met het kopen van nieuwe kleding. Vaak begint het seizoen dan pas écht, maar ondertussen wordt de eerste kleding alweer tegen saleprijzen verkocht. 

  1. Enorm veel keus 

Op het gebied van kindermode is er enorm veel te vinden. Er zijn dan ook ontzettend veel verschillende merkjes in Nederland. Voor de allerkleinsten tot de al wat oudere kindjes. Daardoor is er voor iedere leeftijd en ieder kind wel een mooie outfit te vinden. Wanneer je kiest voor de iets goedkopere non-merken, dan zie je vaak dat het aanbod best wel gelijk is aan elkaar. Met kindermerkkleding vind je echter altijd wel iets wat bij jouw kind past.