Amersfoort, het vergeten pareltje

Amersfoort, het vergeten pareltje

19 juli 2021 0 Door Redactie

We gaan weer lekker naar buiten. Tijd voor tripjes en uitjes en misschien wel een overnachting hier en daar. Dat kan gewoon in eigen land, daarvoor hoef je echt niet af te reizen naar verre oorden. Een mooie stad in Nederland om in te vertoeven is Amersfoort. De meeste mensen kiezen snel voor één van de randsteden maar dan vergeten we alle steden die elders in het land liggen. Zoals bijvoorbeeld Amersfoort. In deze blog vertel ik je meer over deze stad. Lees je mee?

Een stukje geschiedenis

Nederland heeft een hele rijke geschiedenis als het om de grote steden gaat. Amersfoort is hier niet anders in. Tegenwoordig fungeert de stad voornamelijk als woon en vooral werkplek. Enorm veel bedrijven vestigen zich in en rondom deze stad. Dat maakt het ook leuk om te winkelen want dat betekent ook dat er veel kleine bedrijfjes en winkels zitten. Amersfoort was vroeger en boerennederzetting en is nu uitgegroeid tot één van de grootste steden van Nederland.

Leuk om te doen

Zoals ik al zei, kan je in Amersfoort enorm leuk winkelen. Maar dat niet alleen er zijn ook musea die je kan bezoeken en je kan leuk door de omgeving fietsen. Het populairste museum daar is wel het Mondriaanhuis. Enorm interessant en prachtige kunst. Daarnaast heeft Amersfoort ook een mooi theater waar je naar de meest prachtige voorstellingen kan kijken. Nu staat dat nog een beetje op pauze maar als dat over een tijdje weer op gang komt, is het een echte aanrader.

Hè hè, even zitten

Amersfoort heeft ook genoeg plekjes waar je lekker kan vertoeven als het gaat om een versnapering. Of je nu alleen een lekker bakje koffie wilt doen of echt chique uit eten wilt gaan, alles kan er. Zo wordt je stedentrip heel divers en kan je iedere dag even ergens anders heen. De ene dag ga je winkelen en lekker lunchen in het centrum, de andere dag ga je naar het theater of museum en plak je er een uitgebreid diner aan vast.

Tijd voor het avondprogramma

Aan het einde van de avond zoek je een Amersfoort hotel op. Ook hier heb je genoeg keuze in. Je kan een ruime suite boeken of een wat simpelere kamer als je toch de hele dag op pad bent. Een stedentrip in Amersfoort kan je precies zo invullen als jij wilt. De stad is heel divers en er is voor iedereen wat te doen, jong en oud.