Chloorshock

Chloorshock

14 januari 2020 Uit Door Redactie

Chloorshock is een oxidatiemiddel in een poeder- of vloeibare vorm die wordt gebruikt voor de behandeling van zwembadwater. Er is een breed scala aan chloorshocken beschikbaar die men in voldoende hoeveelheid kan gebruiken voor de gewenste verandering. Er zijn verschillende soorten zwembadshocken om gecombineerde chloormoleculen, ook bekend als chlooramines, uit zwembadwater te verwijderen. Je kunt ook chloorshock gebruiken om bladerafval en bacteriën te verwijderen na zwaar zwembadgebruik, vervuilingsgebeurtenissen, voor het verwijderen van zichtbare algen in het water of voor het bestrijden van algen tijdens het uitbreken van algen. Zwembaden en spa’s gebruiken ook zwembadshocken om bromide-ionen in het water te reactiveren.

chloorshock

Hoe werkt het proces?

Er zijn twee veel voorkomende soorten chloorshocken, namelijk natriumhypochlorinaat (vloeibaar chloor) en calciumhypochlorinaat (droog of aangedreven chloor) en elk wordt voor een ander doel gebruikt. De meeste van de chloorshocken bevatten weinig chemicaliën, maar hebben zeer hoge prestaties, zodat je zwembad vrij kan blijven van een overmatige zuurgraad en altijd veilig is voor gebruik. Het gehalte en de hoeveelheid chloorshocken wordt bepaald door het natrium en calcium, in principe hangt het gebruik van hypochlorinaat af van wat je moet bereiken, zoals het verwijderen van een troebel water, het doden van bacteriën of het bestrijden van algen in het zwembad.

chloorshock

Quick-release, snel werkende oxidanten worden vervolgens gebruikt om het water te zuiveren, het is in staat om chlooramines en ammoniak te verwijderen. Ander gebruik kan organische vlekkenverwijdering op een gipsbadoppervlak of containers bevatten. Je kunt het gebruiken om het chloorniveau snel te verhogen, wanneer het bij nul wordt ontdekt of om het chloorniveau normaal te houden tijdens pompen, filteren of wanneer je problemen hebt met het zoutsysteem. Door regelmatig te chloorshocken, blijft je water schoon en in het algemeen van goede kwaliteit, waardoor je altijd plezier kunt hebben van je zwembad.