Een foto voor iedereen

Een foto voor iedereen

22 april 2021 0 Door Redactie

Iedereen maakt weleens een foto. Dit doen we om allerlei verschillende redenen maar de meest voorkomende is de wens om een moment vast te leggen of om kunst te maken. Maar om een foto te maken heb je natuurlijk een subject en een camera nodig. In deze blog vertel ik je welke camera het beste bij jouw soort foto past. Lees je mee?

De juiste camera

Een goede camera is heel belangrijk. Dit kan namelijk de kwaliteit van je werk aanzienlijk verbeteren. Maak je foto’s voor je werk en/of als kunst? Dan heb je een systeemcamera nodig. Deze camera’s zijn moeilijker te hanteren en vragen dus wel wat oefening. Maar deze camera’s beschikken wel over een spiegelreflex. In samenwerking met et objectief in de camera elimineert dit de vertraging op het display van de camera, zo kan je veel meer accurate foto’s maken. Nieuwe objectieven koop je bij kamera-express.nl.

 

Prachtige portretten

Voor portretten is het mooi om een camera te gebruiken die de focus op het onderwerp of subject kan leggen en de rest van het beeld eromheen vervaagt. Zo springt het onderwerp er echt uit op de foto. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de achtergrond een kleurenmengsel wordt dat zich als een frame om je onderwerp sluit, als een lijst.

Alles in één beeld

Maak je liever foto’s van grote scenes? Ga dan voor een camera met de mogelijkheid tot het maken van panoramashots. Deze shots kunnen een heel landschap in één keer vangen. Omdat het beeld soms wat vervormd kan zijn na het maken van foto’s met deze feature, moet je jouw werken soms nog editen.

Mee op vakantie

Ga je met de familie op vakantie of blijf je thuis en wil je graag foto’s maken van familie of vrienden dan heb je aan een simpelere camera wel genoeg. Je kan kiezen voor een digitale of analoge camera. Analoog geeft een nostalgisch gevoel aan iedere foto maar je moet ze wel eerst laten ontwikkelen. En de foto’s zijn een stuk kwetsbaarder. Een digitale camera is het makkelijkst te hanteren. De plaatjes komen eruit zoals je ze voor je ziet. Je kan dan zelf kiezen of je deze nog aanpast of laat zoals ze zijn.

Zicht op de actie

Liever bewegend beeld vastleggen? Dan wil je een videocamera of een fotocamera die daar precies voor bedoeld is en één die ook bestand is tegen al die actie en de gebruiksschade die daar eventueel mee gepaard gaat.