Feestdagen op kantoor, hoe organiseer je dat?

Feestdagen op kantoor, hoe organiseer je dat?

29 juli 2021 0 Door Redactie

Weet je nog dat alle winkels vroeger dicht waren op zondag? Zo niet, dan is dat helemaal niet erg, wij kunnen het ons namelijk ook al bijna niet meer voorstellen. Tegenwoordig leven we in zo’n dynamische maatschappij dat er wordt verwacht van veel bedrijven dat ze gewoon 24/7 klaar staan voor klanten. Dat resulteert in bedrijven die ook tijdens zon- en feestdagen gewoon open zijn. Daar is de Jumbo misschien wel het mooiste voorbeeld van. Dat steeds meer werknemers ook op feestdagen moeten werken houdt ook in dat steeds meer werknemers de feestdagen op kantoor vieren en om het voor hen wat aangenamer te maken vertellen we je in dit blog graag hoe je de feestdagen op kantoor organiseert.

Bespreek de prioriteiten

Tijdens en rondom de feestdagen loopt alles altijd net een beetje anders dan normaal. Het is hectisch rond deze dagen en die hectiek is meestal ook te zien en/of te voelen op de werkvloer. Wees je daar als werknemers maar ook als werkgever je daar bewust van. Het misschien niet helemaal eerlijk om te verwachten dat je voor de volle honderd procent productief bent en kan zijn. Zorg er daarom voor dat er prioriteiten worden gesteld. Werkzaamheden of activiteiten die op de dag echt gedaan moeten worden. Zet de hoogste prioriteit bovenaan en werk het lijstje dan rustig punt voor punt af. Wanneer niet alles lukt heb je in ieder geval de meest belangrijke punten gedaan en wanneer je nog wat extra tijd over hebt, is alles wat je extra hebt kunnen doen alleen maar mooi meegenomen. Ook als werkgever mag je hier best duidelijk zijn. Een beetje extra ondersteuning wanneer de normale routine is weggevallen zullen sommige personeelsleden gewoon nodig hebben.

Maak het gezellig

Wat is Sinterklaas zonder chocoladeletters? En wat is Kerstmis zonder kerstboom? Deze elementen zijn eigenlijk items die onlosmakelijk verbonden zijn met deze feestdagen. Om het om kantoor tijdens deze dagen een beetje gezellig te maken doe je er dan ook goed aan om ervoor te zorgen dat deze elementen op kantoor aanwezig zijn. Ook een kerstattentie of een bureaucadeautje van de goedheiligman zelf scoren altijd weer flinke punten tijdens deze dagen. Vergeet ook zeker een gezellig ontbijtje of een zelfgemaakt kerstpakket niet. Een origineel kerstcadeau vindt het personeel toch altijd wel het leukste. Ook een zelfgeschreven kaartje of een gedicht voor het hele kantoor zorgt voor een goede en feestelijke sfeer waar nog lang over wordt nagepraat.