Zo koop je een game pc die bij jou past!

Zo koop je een game pc die bij jou past!

25 augustus 2020 Uit Door Redactie

Ben jij een echte fanatieke gamer? Dan is jouw pc uiteraard jouw belangrijkste tool. Zonder pc wordt het gamen een beetje lastig omdat je nergens je spel op kunt downloaden. Omdat games vaak veel ruimte in beslag nemen moet een game pc nogal aan wat wensen en eisen voldoen. Doet jij huidige pc dat niet meer of ben je gewoon op zoek naar een nieuwe? Dan vertellen we je in dit blog graag alle in’s & out’s over de game pc’s.

Het verschil tussen een gewone pc en een game pc

Waar zit hem nou precies het verschil in? Dat is een vraag die veel mensen zichzelf stellen en die een specialist ook met enige regelmaat te horen krijgt. Want is het zo dat je met een gewone pc helemaal geen games kunt spelen of is de game pc op de markt gebracht om er gewoon wat extra geld aan te verdienen? Om dit voor eens en altijd duidelijk te krijgen hebben we hier voor je het verlossende antwoord! Ja, de game pc onderscheidt zich daadwerkelijk van andere pc’s door onder andere een krachtige hardware, een snellere processor en veel meer werkgeheugen. Al deze factoren zorgen ervoor dat jouw pc veel sneller reageert en grote bestanden veel sneller kan lezen. Een game is zo’n groot bestand en een normale pc zal hier behoorlijk wat moeite mee hebben. Daarnaast hebben game pc’s ook een videokaart. Een videokaart verzorgt alle grafische elementen op je beeldscherm en laat dat nou juist bij games ontzettend belangrijk zijn. Wil je, je games echt goed kunnen spelen zonder haperingen en trage reacties dan is een gewone pc simpelweg niet voldoende voor je.

Zelf samenstellen of kant-en-klaar kopen

Je kant een game pc in een standaard uitvoeren kopen of je kunt hem helemaal zelfs samenstellen. Steeds meer mensen die een game pc kopen kiezen voor deze optie. Waarom? Omdat je dan echt een laptop hebt die helemaal aan jouw wensen en eisen voldoet. Er zijn een aantal onderdelen die je dus zelf uit kan kiezen zoals de processor, het werkgeheugen, de opslagcapaciteit, de SSD en het aantal USB en HDMI poorten. Door hem helemaal zelf samen te stellen wordt het dus echt een persoonlijke pc. Daarnaast kan je vaak ook nog kiezen hoe die er van de buitenkant uit moet komen te zien.

Het prijskaartje

Of we het nu leuk vinden of niet, aan een game pc hangt uiteraard wel een prijskaartje. Natuurlijk kan je het zo gek maken als je zelf wilt of juist niet. Bedenk wel goed van te voren dat goede onderdelen over het algemeen ook wat meer zullen kosten. We zeggen niet dat een game pc van 300 of 400 euro niet goed werkt maar… over het algemeen krijgt je voor een duurdere pc iets meer waard voor je geld. Dit moet je natuurlijk overigens zelf ondervinden en wat vooronderzoek kan dan ook zeker geen kwaad. Zoek eens op reviews en ervaringen over een bepaald type of merk en je wordt meteen al heel wat wijzer.