Goocheltrucs voor beginners | De beste tips | Lees de blog

Goocheltrucs voor beginners | De beste tips | Lees de blog

15 oktober 2020 Uit Door Redactie

Wil je gaan beginnen met goochelen? Dit is een super idee! Leren goochelen is écht niet zo moeilijk als je denkt. ✓Handige informatie ✓Lees hier meer! 

Goocheltrucs voor beginners

Wil je gaan beginnen met goochelen? Dit is een super idee! Leren goochelen is écht niet zo moeilijk als je denkt. Om een echte goochelaar te worden is het van belang om verschillende goocheltrucs goed onder de knie te krijgen. Goochelen is de kunst van het onmogelijke. Het belangrijkste effect is het creëren van een illusie door middel van snelle handbewegingen en het trekken van de aandacht van het publiek. De bedoeling van goochelen is dat mensen niet snappen hoe de truc in elkaar steekt en hoe het onmogelijke kan gebeuren. Een goochelaar maakt het meest gebruik van materialen zoals kaarttrucs, een hoed, een goochelstaf, balletjes en kopjes. 

Tips bij het leren van goocheltrucs

Wanneer je gaat beginnen met het leren van de goocheltrucs is oefenen het belangrijkste. Je kunt bijvoorbeeld als beginner veel leren door diverse goocheltrucs aan te schaffen, maar je kan ook een goochelcursus volgen waarbij je direct een voorbeeld hebt hoe de goocheltruc uitgevoerd wordt. Wanneer je iets niet begrijpt kun je vragen hoe jij de truc moet uitvoeren. Naast een cursus zou je ook goochelboekjes en dvd materiaal kunnen aanschaffen. Je kunt hiermee eenvoudig de goocheltrucs leren en uitvoeren, omdat je een dvd elke keer terug kan spoelen. We hebben hieronder een aantal tips opgesteld bij het leren van goocheltrucs voor beginners:

  • Het is van belang dat je geduld hebt bij het leren van trucs. Oefening baart kunst!
  • Oefen voor de spiegel, zodat je ziet wat het publiek ziet
  • Maak het verhaal persoonlijk en vertel de truc in eigen woorden
  • Wanneer het publiek iets niet mag zien, probeer dan de aandacht ergens anders te leggen

Een professionele goochelaar worden?

Ben je de laatste tijd goed aan het oefenen geweest en zie je het helemaal zitten om een professionele goochelaar te worden? Dan is het belangrijk dat je naast het oefenen ook investeert in andere manieren van goochelen. Blijf doorgaan met oefenen, maar ga daarnaast ook naar shows en ontmoet mede-goochelaars. Investeer in nieuw materiaal en koop boeken of volg een workshop. Als je wat nieuws wilt leren, kost dat vaak veel oefening. Het kan af en toe zwaar zijn, maar als je doorzet dan zal je steeds beter worden. Blijf thuis oefenen en organiseer regelmatig shows voor je vrienden en familie. Het kan beter één keer bij je vrienden fout gaan, dan op een podium met veel mensen om je heen. Goocheltrucs leren neemt tijd in beslag. Maar wanneer je deze stappen meerdere malen hebt uitgevoerd kan het niet anders dan dat je meer leert over goochelen. De kans dat je er goed in gaat worden is daarnaast ook erg groot. We wensen je veel succes met het oefenen van de goocheltrucs!