Het gebruik van condooms tijdens de seks

Het gebruik van condooms tijdens de seks

31 mei 2021 0 Door Redactie

Vandaag gaan we het eens hebben over een onderwerp wat bijna iedereen doet, maar waar erg weinig mensen zich nu over uit zullen spreken, seks! In dit blog vertellen we je namelijk meer over condooms. Vele mensen die starten met seks en hier hun eerste ervaringen opdoen zullen wel weten wat een condoom is, maar waar gebruik je hem nu voor en wat doet het nu precies? In dit blog vertellen we je er meer over!

Hoe zijn condooms nu ontstaan?

Tegenwoordig kennen we de condooms in de verschillende soorten, smaken en zijn ze te verkrijgen met verschillende soorten glijmiddel. Daarentegen zagen de condooms er vroeger heel anders uit, waarbij de condooms bestonden uit gewoven stoffen. Deze condooms waren niet zo effectief en dus eigenlijk ook een beetje zinloos, maar heeft de vondoom zich enorm ontwikkelt. Tegenwoordig maken grote fabrikanten de condooms van latex, een materiaal dat erg flexibel, elastisch en gemakkelijk in gebruik is, ideaal voor een condoom dus!

Waar gebruik je een condoom nu voor?

Vele mensen beweren dat een condoom er alleen voor zorgt dat er geen zwangerschappen door kunnen ontstaan. Dit is natuurlijk één van de eigenschappen van een condoom en waar deze voor gemaakt is, maar is het niet zo dat je geen condoom meer hoeft te gebruiken wanneer je voorbehoedsmiddelen gebruikt tegen zwangerschappen, zoals de pil of een spiraal. Een condoom zorgt er namelijk ook voor dat seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s) niet overgedragen kunnen worden op de sekspartner. Van sommige soa’s zul je erg ziek worden en sommigen zijn snel te genezen, maar kun je het natuurlijk maar beter voorkomen!

Het omdoen van een condoom

Nu zijn er natuurlijk verschillende soorten condooms van diverse merken, zoals durex condooms. De durex condooms zijn in verschillende soorten, maten en smaken te verkrijgen, maar is de standaard condoom toch wel de meest bekende variant. Maar hoe doe je een condoom nu om? Wij hebben een simpel stappenplan voor zowel de voorbereiding als het omdoen opgesteld!

De voorbereiding:

  1. Zorg dat de penis helemaal stijf is en maak elkaar opgewonden, zodat het condoom niet gaat schuiven.

  2. Gebruik eventueel een klein beetje glijmiddel (op waterbasis) en doe dit in het condoom, zodat de condoom makkelijker afglijdt.

  3. Het is van belang om de voorhuid iets naar achter te trekken, waarna je het condoom hierop kunt leggen en deze voorzichtig om kunt doen.

Het omdoen:

  1. Knijp het reservoir van het condoom dicht. Er komt geen lucht in, je kunt het condoom hierdoor gemakkelijk laten afrollen en kan het reservoir worden gevuld met sperma tijdens de seks.

  2. Rol het condoom af. Let er echter wel goed op dat je het puntje van het condoom dicht blijft knijpen, zodat lucht geen kans krijgt!

De eerste paar keer kunnen nog wel eens onwennig zijn, maar zul je hier ook ervaring n op moeten doen. Laatste tip: laat je partner het condoom omdoen, zodat jullie elkaar zullen blijven opwinden en het de gehele avond spannend blijft!