Keuzestress? Niet meer met deze tips!

Keuzestress? Niet meer met deze tips!

16 augustus 2020 Uit Door Redactie

Weet jij wat het belangrijkste element is van een ruimte in jouw huis? Waarschijnlijk denk je al snel aan accessoires of meubels maar die zijn het zeker niet. De belangrijkste elementen binnen een ruimte zijn de muren en de vloer. Deze zorgen namelijk voor een goede basis voor jouw ruimte waarom je verder kan gaan bouwen. Als deze basis al niet klopt dan wordt het lastig om een mooie en vooral kloppend geheel te creëren binnen je huis. De juiste vloer en kleuren voor je muren kiezen gaat daarom ook niet over een nacht ijs. In dit blog geven we je graag een aantal tips waardoor je vanaf nu de juiste keuze weet te maken.

Gebruikswensen

Een vloer is de basis voor je huis maar tevens ook een gebruiksvoorwerp. Zeker in de woonkamer krijg de vloer nog wel eens het een en ander te verduren. Van een beetje nattigheid tot aan schuivende meubelen en van dierennageltjes tot aan kinderhandjes, een vloer maakt van alles mee. Daarom is het goed om vóór de aankoop van je vloer goed in beeld te hebben wat jouw gebruikerswensen zijn. Of anders gezegd, waar jou vloer allemaal tegen bestand moet zijn. Zo is een tegelvloer bijvoorbeeld ontzettend mooi maar op het moment dat er iets hards of zwaars op valt kan het zomaar zijn dat je tegel stuk gaat en dat wil je uiteraard niet hebben. Daarnaast is de ene vloer veel meer geluiddempend dan de ander en een geluiddempende vloer is wel zo fijn als je een aantal huisgenoten in huis hebt wonen. Kortom, zorg eerst dat alle gebruikswensen in kaart zijn gebracht en ga dan pas op zoektocht.

Materialen

Vloeren zijn beschikbaar is vele soorten materialen. De laminaat en PVC vloer zijn over het algemeen de meest populaire en meest gekochte maar ook de houten vloer, de tegelvloer en de gietvloer doen zeker niet onder. Toch zit er aardig wat verschil tussen als deze vloeren en daarom zijn die gebruikswensen zo belangrijk. Houten vloeren zijn bijvoorbeeld prachtige exemplaren en in tegenstelling tot wat veel mensen denken redelijk onderhoudsvriendelijk mits de vloer goed wordt onderhouden. De prijs van een houten vloer ligt over het algemeen wel een stuk hoger dan bij de rest maar deze vloer is wel zeer duurzaam en betaald zich op lange termijn dus ook weer terug. De laminaat vloer en de PVC vloer zijn iets meer budgetvriendelijk maar gaan ook iets minder lang mee. Het fijne van deze vloeren is dat je ze eigenlijk in bijna in elke ruimte van het huis kan leggen omdat ze niet alleen zeer onderhoudsvriendelijk zijn maar ook nog eens iedere patroon en/of kleur kunnen aannemen, geluiddempend zijn en perfect te combineren met vloerverwarming.

Eenmaal het materiaal gekozen? Dan rest je alleen nog de kleurkeuze maar dat laten we helemaal aan jou over.