Je opa en oma verrassen tijdens de coronacrisis

Je opa en oma verrassen tijdens de coronacrisis

18 juni 2020 Uit Door Redactie

Het contact met je oma en opa is waarschijnlijk heel erg veranderd door het coronavirus. Ondanks dat de maatregelen in Nederland versoepeld zijn moet iedereen nog steeds uitkijken. Je kan niet zomaar langsgaan om koffie te drinken en elkaar met een kus en een knuffel te begroeten. Dit kan zorgen voor eenzaamheid bij je opa en oma en dit kan jou weer erg verdrietig maken. Gelukkig zijn er nog manieren om je opa en oma te verrassen en blij te maken.

Online bestellingen

Het is voor ouderen gevaarlijker om boodschappen te doen. Tegenwoordig is het mogelijk om je boodschappen online te bestellen en te laten afleveren. Weten je opa en oma niet hoe dit moet? Laat hen een boodschappenlijstje naar je opsturen zodat jijzelf de bestelling kunt plaatsen en het kan laten bezorgen. Wil je ze extra verrassen? Dan kan je ook een fruitmand bezorgen met wat lekkere chocola. Ze zitten veilig en op afstand, maar kunnen ultiem genieten van jouw bezorgde boodschappen en een lief gebaar.

Kaartje opsturen

Behalve boodschappen en lekkernijen kun je ook een kaart opsturen. Je kunt natuurlijk zelf kiezen uit een kaart die je online besteld en op laat sturen, maar je kunt ook een handgeschreven brief zelf bezorgen bij je ouders. Met al deze vrije tijd kun je er een mooie, persoonlijke brief van maken en kun je creatief aan de slag gaan met versieringen op de brief.

Communiceer

Het allerbelangrijkste in deze tijd dat je blijft communiceren met elkaar. Dit kun je tegenwoordig op allerlei manieren doen. Heb je opa’s en oma’s die wel van technologie houden en thuis bijvoorbeeld een iPad hebben liggen? Dan kun je elkaar nog zien via FaceTime. Hebben je opa en oma alleen een mobiele telefoon? Bel dan wat langer met elkaar dan je normaal zou doen. Nu is de tijd om te praten over van alles, want er is genoeg tijd.