Kos: ideaal fietseiland met veel bezienswaardigheden

Kos: ideaal fietseiland met veel bezienswaardigheden

18 januari 2021 0 Door Redactie

Het eiland Kos in Griekenland is al sinds jaar en dag een buitengewoon geliefd vakantie-eiland. Kos ligt aan de oostelijke kant van de Griekse archipel, zeer dicht bij het vaste land van Turkije, ongeveer ter hoogte van Bodrum. Opvallend aspect aan Kos is dat dit eiland weinig hoogteverschillen kent. Van alle bekende Griekse eilanden is Kos daardoor misschien wel het eiland dat je het best per fiets kunt ontdekken. Want dat er genoeg te ontdekken valt op Kos, dat mag wel duidelijk zijn. In de volgende alinea’s bespreken we enkele van de meest opvallende bezienswaardigheden die dit eiland te bieden heeft. 

Asklepieion

De naam Hippocrates heb je vast weleens gehoord of gelezen. Dit is voor de Grieken de vader van de geneeskunde. Rond 2500 jaar geleden leefde hij op Kos en ja, er zijn nog steeds concrete overblijfselen uit de tijd waarin hij leefde. Het meest bijzonder wat dit betreft is zonder twijfel het Asklepieion. Dit was destijds een ziekenhuis en omdat het zo goed bewaard is gebleven kunnen bezoekers van het heden goed zien hoe er in het verleden gewerkt werd. En als je bij het Asklepieion bent, dan neem je natuurlijk ook even de tijd om van het indrukwekkende uitzicht te genieten dat je hier hebt.

Vakantie

Het plaatsje Zia

Natuurlijk is Kos-stad de plaats die op dit eiland de meeste aandacht op zich vestigt. Dit is nu eenmaal de plaats waar het heden ten dage allemaal gebeurt. Echter zou je het dorpjes Zia ernstig tekort doen als je zou beweren dat Kos-stad de enige interessante plaats is. Zia is namelijk een heel lieflijk plaatsje met sympathieke tavernes en schilderachtige straatjes. Verder kun je niet om het feit heen dat je vanuit Zia een fantastisch uitzicht hebt over nagenoeg het hele eiland. Dit is bovendien de mooiste plek om het op- en ondergaan van de zon mee te maken.