Puzzelen voor volwassenen wordt steeds populairder

Puzzelen voor volwassenen wordt steeds populairder

2 februari 2021 0 Door Redactie

Waar het eerst nog een beetje een saaie hobby was wordt puzzelen op dit moment weer steeds populairder. Er komen namelijk steeds meer toffe puzzels met leuke designs, ook voor volwassenen. De Jan van Haasteren puzzels bij legpuzzels.nl bijvoorbeeld. De meeste mensen kennen Jans illustraties wel, en daar is dus een hele grote collectie puzzels van. Deze hebben veel kleine details die het puzzelen super leuk maken, maar ze maken het ook uitdagend. Deze puzzels van Jan van Haasteren hebben namelijk doorgaans heel veel stukjes, vaak zelfs meer dan 1000 stukjes. Is het niet helemaal jouw stijl maar vind je illustraties wel leuk? Dan kun je ook een Wasgij puzzel bestellen. Ook deze hebben kleurrijke en gedetailleerde illustraties, en zijn perfect voor dagenlang puzzelplezier voor volwassenen.

Impossible puzzels bestellen

In dezelfde webshop als waar je bovenstaande puzzels van Wasgij en Jan van Haasteren kunt bestellen verkopen ze ook een aantal onmogelijke puzzels, oftewel impossible puzzels. Deze term slaat op het feit dat ze super moeilijk te maken zijn, voornamelijk doordat de afbeelding veel repeterende delen heeft. Denk maar eens aan een puzzel met de 101 dalmatiërs erop. Al die zwart-witte hondjes naast elkaar maken het natuurlijk ontzettend moeilijk om zo’n puzzel te maken. De afbeelding van deze legpuzzel lijkt op het eerste oog simpel, want er zijn weinig details, maar doordat alle zwart-witte puzzelstukjes op elkaar lijken is het toch enorm lastig om hem te maken. Hetzelfde geldt voor de puzzel met Despicable Me poppetjes erop. Ze lijken allemaal op elkaar, waardoor het een flinke uitdaging is.

Disney puzzels met 1000 stukjes

Zijn jouw kinderen ook fan van puzzelen en zoek je voor hen een uitdagende puzzel? Dan is een thema Disney puzzel 1000 stukjes misschien een idee. Deze hebben vrolijke afbeeldingen van bekende Disney-figuren, maar ook super veel stukjes. Ze zijn perfect voor kinderen die heel graag puzzelen en veel geduld hebben om zo’n ingewikkelde puzzel te maken. Niet voor niets hebben deze puzzels vaak een minimum leeftijd erop staan van minstens 6 jaar, want ze zijn vrij ingewikkeld om te maken. Misschien leuk om ze samen te maken als je kind ze nog net te moeilijk vindt?