Tips voor het uitzoeken van een goede winterjas

Tips voor het uitzoeken van een goede winterjas

2 augustus 2020 Uit Door Redactie

Hoewel we nog midden in de zomer zitten, de winter loert alweer om de hoek. Met het weer in Nederland kun je maar beter alvast goed voorbereid zijn op een lange periode van wisselvallig weer, met temperaturen die vragen om een lekkere warme jas. Maar waar moet je nu op letten bij het uitzoeken van een goede jas?

Let op de pasvorm

Je bent misschien geneigd om bij een warme jas simpelweg te kiezen voor de dikste jas die er is. Maar dit doet in veel gevallen weinig voor je figuur. En dat is zonde! Wanneer je namelijk een pasvorm kiest die goed aansluit bij jouw figuur, dan zal je winter-look er ook veel beter uitzien.

Bij het uitzoeken van je jas kun je daarom het beste letten op de rondingen die je hebt, en wat je wilt benadrukken. Ben je bijvoorbeeld slank en heb je weinig rondingen? Dan is een getailleerde jas ideaal om dit compenseren. Ben je juist wat voller? Dan is het slim om een jas te nemen die aan de bovenkant wat strakker zit en aan de onderkant uitloopt. Een parka staat bijvoorbeeld zeer complimenteus bij een voller lichaam.

Wind- en waterdicht

Daarnaast doe je er goed aan om een waterdichte jas te nemen. Het kan misschien heerlijk ogen, zo’n trendy zachte bontjas, maar wanneer er een plensbui over je heen komt, dan zal die jas je zeker niet warm houden. Ik heb zelf een aantal keer gehad dat ik in de ochtend net door een regenbui naar mijn werk moest, en vervolgens op de terugweg een nog natte jas aan moest trekken. Dat wil je niet! Kies dus voor een stof die water- en winddicht is.

Mijn conclusie is dus dat je beter de trends kunt vergeten. Ieder jaar zal er wel weer iets anders in de mode zijn, en dit kost je dan alleen maar een hoop geld. Investeer liever in een degelijke en multifunctionele jas. Deze zal je warmte geven en goed beschutten tegen het weer, en hoeft zeker niet af te doen aan hoe je er uit ziet. Zo heb je jaren plezier van een nieuwe jas!

Jassen van hoogwaardige kwaliteit

Wanneer je op zoek bent naar een kwalitatieve winterjas, neem dan eens een kijkje bij de collecties van het merk Airforce. Airforce is gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige gewatteerde jassen. De jassen van Airforce zijn functioneel en ook nog eens heel mooi. Of je nu op zoekt bent naar een Airforce winterjas, of een lichtgewicht zomerjas, je besteld deze gemakkelijk online. Bij JHPfashion kun je zelfs binnen een dag de Airforce jas al in huis hebben. Wanneer je hem namelijk voor de middag besteld, dan wordt hij dezelfde avond nog thuisbezorgd.