Verschillen tussen TV beugels en TV liften

Verschillen tussen TV beugels en TV liften

14 juni 2020 Uit Door Redactie

Met de vooruitgang op het gebied van schermtechnologie zijn nieuwe tv's dunner en lichter dan ooit tevoren, waardoor ze gemakkelijker aan de muur kunnen worden gemonteerd. TV liften hebben echter ook hun voordelen.

Wanneer je kiest of je een tv-standaard wilt monteren of een tv-standaard wilt kopen, moet je met veel dingen rekening houden. Welke stijl past het beste bij jouw kamer?

Voordelen en nadelen van TV beugels

De meeste nieuwe flatscreen-tv's zijn ontworpen om aan de muur te worden bevestigd, met vooraf gemaakte gaten aan de achterkant voor bevestiging aan steunen en beugels.

Deze zijn allemaal ontworpen volgens een standaard – de VESA-montage-interface-standaard – wat betekent dat je een beugel van een bepaalde grootte kunt oppakken en erop kunt vertrouwen dat deze past. Meestal staat in de doos van de tv het type houder dat je nodig hebt.

Het belangrijkste voordeel van aan de muur gemonteerde tv's is de ruimte die je ermee bespaart. Omdat ze zo dun zijn en zo dicht tegen de muur kunnen worden bevestigd, steken ze nauwelijks uit – wat betekent dat je geen vloeroppervlakte in beslag hoeft te nemen met een tafel of standaard.

 

Het grootste nadeel van een aan de muur gemonteerde tv is dat het iets meer moeite kost om dingen op te zetten dan met een tv-standaard. Als je erg ongeduldig bent, is dit misschien niet de oplossing voor jou. Het is van vitaal belang dat de tv correct is aangesloten en de bouten stevig vastzitten, anders krijg je een dure puinhoop op de grond. Als je in de buurt van een treinstation of gebied met veel bouwwerkzaamheden woont, kunnen de trillingen het risico vergroten dat iets losraakt. Een correct aangesloten tv met een geschikte beugel zou echter geen problemen moeten veroorzaken.

Voordelen en nadelen van TV liften

Het hebben van een tv-standaard biedt meer opslagruimte en kan praktischer zijn. Kies een aantrekkelijk tafelontwerp met lades of kasten die bijdragen aan het uiterlijk van de kamer, terwijl je ruimte hebt voor dvd's, videogames en controllers. Een standaard verbergt ook eventuele kabels en fungeert als extra plank voor je surround sound-systeem, console of set-top box.

Een tv-standaard geeft je gemakkelijk toegang tot alle kabels en stopcontacten als je ze moet vervangen, terwijl je een rechte tv houdt. Het verplaatsen van de tv is ook heel eenvoudig.

TV liften nemen meer ruimte in beslag dan aan de muur gemonteerde versies, dus als je beperkingen hebt aan jouw vloeroppervlak, zijn ze waarschijnlijk niet de beste optie. Als je kinderen of huisdieren heeft, is een tv-beugel misschien een beter idee. Vingerafdrukken, hondenneuzen en rondrennen kunnen allemaal jouw tv bedreigen – met vuile vlekken of schade.