Waarom snijplanken op maat zo populair zijn momenteel

Waarom snijplanken op maat zo populair zijn momenteel

6 oktober 2020 Uit Door Redactie

Snijplanken: je hebt ze nodig om te koken, of je nu een professionele keuken runt of een hobbykok bent. Een snijplank is een veilige, goede en gezonde manier om eten te bereiden. Want eten bereiden direct op het blad van je aanrecht is niet handig. Een snijplanken op maat zorgt er zelfs voor dat je het aanrecht helemaal niet meer hoeft te gebruiken als je niet wil.

snijplanken op maat

Een snijplank over de volle breedte

Er zijn dus mensen die echt ervoor kiezen om het grootste deel van het tafelblad te bedekken met een snijplank op maat. Als je veel kookt en de keuken voor weinig andere dingen gebruikt dan is dat ook helemaal geen gek idee. Het leuke is wanneer je de plank ook goed ingevet hebt met olie en deze niet te vaak hardhandig schoonmaakt met schoonmaakmiddel. Dat is bij een goede houten snijplank namelijk helemaal niet nodig. De smaak gaat erin zitten en door de olie blijft het toch hygi├źnisch. Je hoeft alleen even een doekje er overheen te halen en af en toe wat water.

snijplanken op maat

Plank met geul erin

Sommige snijplanken hebben een geul in de rand. Dat is heel handig want daar komt overtollig sap of olie terecht als je bijvoorbeeld vlees snijdt op de plank.